Intrebari frecvente despre kiturile de corabii din lemn

Ce contine un kit?

Un kit comercializat de parkfun.ro contine elementele brute (ex: baghete de lemn de diverse esente, marimi si profile), elemente predecupate (cum ar fi coastele navei), elemente de detaliu si ornament si planurile detaliate.

Ce nu contine un kit?

Kitul nu contine adezivi si vopseluri sau scule de prelucrare.

Care sunt gamele de modele?

Modelele ce au cod "MV" in catalog sunt cele care au un grad de complexitate mai mare si sunt la o scara mai mare. Modelele ce au cod "MM" sunt cele din gamele pentru incepatori/copii.

Cat costa si unde pot gasi preturile?

Costul modelelor variaza in functie de complexitatea kitului si scara acestuia. Pot varia intre cateva zeci de euro si cateva sute de euro.

De ce unele kituri sunt destul de scumpe?

Un model complex, cum ar fi HMS Victory la scara 1:90 cu lungimea de peste 1 metru contine elemente si lemn din esente rare in zeci de culori si profile. Planurile dupa care se construieste un astfel de model sunt extrem de complexe si veti obtine in final o replica de mare detaliu a navei.

Cat poate dura constructia unei nave?

Constructia unei nave este un exercitiu complex. Frumusetea hobbyului consta in urmarirea etapelor de constructie ca si in cazul unei nave reale. Procesul de documentare este deasemenea complex. Fiecare etapa trebuie analizata si pregatita. Spre exemplu placarea corpului navei se realizeaza dupa ce lemnul a fost pregatit (baghetele se pot tine in apa calda inainte de a incepe operatiunea de placare). Puteti petrece sute de ore pentru un model. De obicei, un model poate fi construit pe parcursul unui an calendaristic.

Care este cel mai bun loc de unde ma pot informa?

Evident, ne poti intreba pe noi oricand, dar poti accesa si ModelShipWorld.com , cea mai buna resursa online de informatii.

ModelShipWorld.com este un forum. E mult prea greu sa obtin ceea ce doresc.

ModelShipWorld nu este doar un forum. Desigur, poti accesa sectiunea "Build Logs for Kits" unde veti gasi pasii pe care altii ii urmeaza in constructie.

Dar puteti accesa si o baza de date cu informatii despre constructie. Click aici.

Comentarii

Anonim a spus…
nu mi-au juns baghetele pentru punte la HMS Bunty 1:64 de la mamoli ... cred ca vreo 2 sau 3 baghete mi-ar ajunge si nu stiu de unde sa le achizitionez... poate ma ajuti cu ceva.multumesc anticipat.

Postări populare de pe acest blog

Vrei sa incepi cu HMS Victory?